Met God in de woestijn
Boek

Met God in de woestijn bijbelstudies over Mozes en de Tabernakel (cop. 2011)/ Henk Binnendijk, [ill.: Gert Oudenampsen ... et al.]

Beschouwingen over het leven van Mozes en over het tentheiligdom voor de god van Israël.

Aanwezigheid

Recensie

De bejaarde auteur (1934) werkte meer dan twintig jaar als presentator en programmamaker voor de EO. In dit boek zijn twee eerdere uitgaven gebundeld, namelijk 'Zoals Mozes' uit 1988 en 'De tabernakel' uit 1981. Beide uitgaven gaan terug op EO-uitzendingen. Binnendijk belicht nauwgezet de geschiedenis van Mozes, de man Gods die door alles heen een weg ging met het volk van God en die het vanuit Egypte leidde naar het beloofde land, dat hij zelf door ongehoorzaamheid niet mocht binnengaan. In 'De tabernakel' bespreekt Binnendijk in elf hoofdstukken de verschillende onderdelen van de tabernakel, het tentheiligdom 'dat ook een uniek beeld is van de gemeente' en van iedere individuele gelovige, die 'zelf een tempel is waarin God woont'. Met enkele foto's van het schaalmodel dat indertijd in Duitsland is gemaakt. Eenvoudige, maar doorleefde bijbelstudies met gespreksvragen na elk hoofdstuk. Een bundel die zowel voor persoonlijke geloofsgroei als voor gespreksgroepen van belang zal blijken te zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789029796484

Titel Met God in de woestijn : bijbelstudies over Mozes en de Tabernakel
Auteur Henk Binnendijk
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, cop. 2011
Overige gegevens 272 p - ill., krt - 22 cm
Annotatie Bew. van: Zoals Mozes. - Oorspr. uitg.: Kampen : Kok, 1988 + en: De Tabernakel. - Oorspr. uitg.: Hilversum : Evangelische Omroep, 1981. - (De bijbel open)
ISBN 9789029796484
PPN 329374842
Rubriekscode 226.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tabernakel (tentheiligdom)
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Mozes