Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Dierenencyclopedie
Boek

Dierenencyclopedie (2011)/ [tekst: Martin Walters en Jinny Johnson, vert. uit het Engels: Conny Sykora]

Thematische dierenencylopedie met informatie over de bouw, het gedrag en de leefomging van ruim duizend dieren.Verdeeld in zeven hoofdgroepen wordt informatie gegeven over de bouw, het gedrag en de leefomgeving van ruim duizend dieren. Met veel kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze thematische encyclopedie van de dieren is onderverdeeld in zeven delen: Eenvoudige dieren, Wormen, slakken en zeesterren, Insecten en andere geleedpotigen, Vissen, Amfibieën en reptielen, Vogels, Zoogdieren. De bouw, het gedrag en de leefomgeving van meer dan duizend dieren worden besproken. Ook komen de gevaren die bepaalde diersoorten en hun leefomgevingen bedreigen aan de orde. Ieder thema begint met een gedeelte, waarin algemene informatie over de beschreven diersoort wordt gegeven. Vervolgens wordt iedere specifieke ondersoort op twee pagina's uitvoerig besproken middels een inleidende tekst in een wat grotere letter en teksten met gedetailleerdere informatie in een kleine letter. Met tekeningen en kleurenfoto's wordt de tekst duidelijk ondersteund. In gekleurde kaders staan feiten of extra weetjes. Met uitgebreide inhoudsopgave, verklarende woordenlijst en uitgebreid register. Vrij volwassen taalgebruik. Inhoudelijk ongewijzigde herdruk met nieuw omslag met een hologram van een leeuw, die van aanblik verandert als je het beweegt. Aantrekkelijk vormgegeven dierenencyclopedie voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781445444000

Titel Dierenencyclopedie
Auteur Martin Walters
Secundaire auteur Conny Sykora ; Jinny Johnson
Type materiaal Boek
Uitgave Bath [etc.] : Parragon, 2011
Overige gegevens 256 p - ill - 28 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: Bath : Parragon - Met reg - Oorspr. titel: Encyclopedie van de dieren. - Bath : P, cop. 2006
ISBN 9781445444000
PPN 339382279
Rubriekscode 590.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Encyclopedieën
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord EncyclopedienEncyclopedieën