Donkere zomer
Grote Letter Boek

Donkere zomer (2012)/ Iris Johansen, [vert. uit het Engels: Karin E. Pijl]

Een vrouwelijke dierenarts wordt op een Caribisch eiland meegesleurd in de gewelddadige strijd om het leven van een hond met bijzondere genezende gaven.

Recensie

Op een Caribisch eiland heeft een aardbeving plaatsgevonden. Zowel de halfindiaanse Jude Marrok (voormalig lid van de Amerikaanse speciale marine-eenheid Navy SEAL) met zijn labrador als dierenarts Devon Brady met haar hazewindhond zijn er aanwezig om naar overlevenden te zoeken. Als de labrador van Marrok wordt neergeschoten door een sluipschutter, vertrouwt hij zijn hond aan Devons zorgen toe en gaat op jacht naar de dader. Devon neemt de bijzonder intelligente hond mee terug naar haar huis in de VS, en krijgt te maken met verschillende groepen mensen die de hond tegen elke prijs in hun bezit willen krijgen. Marroks hond maakt namelijk deel uit van een groep honden die mensen kan genezen. Samen met Marrok probeert Devon de honden te redden, waardoor haar eigen leven in gevaar komt. Spannende, met vaart geschreven thriller van een populaire misdaadauteur, met een paranormaal getinte plot, veel aandacht voor honden en een flinke scheut romantiek. Iris Johansen's thrillers krijgen in VN's Detective & Thrillergids meestal 1 of 2 sterren.

Specificaties

Nederlands | 9789046308462

Titel Donkere zomer
Auteur Iris Johansen
Secundaire auteur Karin E. Pijl
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Leidschendam : Uitgeverij XL, 2012
Overige gegevens 528 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, cop. 2011 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Dark summer. - New York : St. Martin's Press, 2008
ISBN 9789046308462
PPN 33961580X
Genre thriller
Taal Nederlands