Een nieuwe ster
Boek

Een nieuwe ster (cop. 2011)/ Aurora Marsotto, ill. Donata Pizzato ; [graph.: Clara Battello ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Elfi Gysemans ... et al. ; red. oorspr. Italiaanse versie: Elàstico]

Viola (12) moet erg wennen aan haar nieuwe leven op de dansschool, maar sluit al snel vriendschap met andere eerstejaars. Ze ontdekken dat een onbekende ballerina in het geheim oefent op school. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De 12-jarige Viola woont op de theaterschool voor muziek, zang en dans. Als dansstudente sluit ze al snel vriendschap met de andere eerstejaars. Viola moet wennen aan de strenge discipline. Het leven op school wordt pas interessant als het vriendengroepje geheime ruimtes ontdekken, waaronder een danszaal waar een onbekende ballerina oefent voor 'Het Zwanenmeer'. Wie is zij ? Tweede, niet los te lezen deel uit de zevendelige serie 'De dansschool'*, waarin de weinig spannende gebeurtenissen op een droge, beschrijvende wijze aan de orde komen. De stroken met ballonstrips in zwart-wit verlevendigen de tekst en vullen die vaak aan. Een op glimmend, gekleurd papier gedrukt katern in het midden bevat een stukje uit Viola's dagboek. Het onalledaagse taalgebruik ('ook dat gaf een zeker cachet aan de sfeer') is te moeilijk voor de doelgroep en namen van Italiaanse sterren zullen niet aanspreken. Achterin staan de inhoudsopgave en informatie over de serie, de schrijfster (een dansdeskundige) en de illustratrice. Hardroze omslag met gekleurde schutbladen. Een matig boekje voor meisjes vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054617389

Titel Een nieuwe ster
Auteur Aurora Marsotto
Secundaire auteur Donata Pizzato ; Clara Battello ; Elfi Gysemans
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2011
Overige gegevens 134 p., [9] p. pl - ill., portr - 22 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Bakermat - Vert. van: Una nuova stella. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2008. - (Scuola di danza)
ISBN 9789054617389
PPN 339427264
Genre schoolverhaal - sport
Thematrefwoord Ballet ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De dansschool
Boek

De dansschool (2011-...)

vol. 2
Uitgeleend
Aurora Marsotto