Alles is voor altijd
Boek

Alles is voor altijd nieuwe kinderliederen bij vijf wereldgodsdiensten (cop. 2011)/ [tekst en muz.: Maurits Fondse ... et al., gezongen door: Erik Idema ... et al. ; muzieknotatie: Compoprint ... et al. ; red.: Ulla Berger ... et al.]

Liedteksten van 23 kinderliedjes bij de vijf wereldgodsdiensten. Met muzieknotaties. Op de cd worden de liedjes vlot en 'swingend' gezongen. Vanaf ca. 4 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan deze uitgave met nieuwe kinderliedjes bij vijf wereldgodsdiensten - hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, christendom, islam - werkten diverse tekstschrijvers en musici mee, onder wie Inder Lalbahadoersing, Laura van der Voort en Dirk Zwart. In inhoud en muziekstijl zijn eigenheden van de diverse religies en hun culturen te herkennen. Zo is er bij het boeddhisme een liedje over de zoektocht van Siddharta en bij de islam een over het Suikerfeest. Toch is ook vaak voor algemene thema's gekozen. Bij het 'christendom' komt bijvoorbeeld Christus in geen enkele tekst terug, maar gaat het over de schepping en de zorg van God voor de mens. Voor zulke universele thema's is bewust gekozen: kinderen in multireligieuze groepen kunnen elkaar dan 'zingend ontmoeten'. Bij de liederen staat de (meestal niet eenvoudige) melodie genoteerd met daarboven gitaarakkoorden. Van de liederen in andere talen (Hindi, Jiddisch, Ladino) is achterin de vertaling opgenomen. Op de bijgevoegde cd worden de liedjes op vlotte en eigentijdse wijze door een volwassen zanger of zangeres, met enige instrumentale begeleiding, gezongen. De swingende muziek nodigt uit om bij te bewegen. Een in het boek gedrukte inlogcode geeft toegang tot soundmixversies op de website van de uitgever. Vanaf ca. 4 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057883422

Titel Alles is voor altijd : nieuwe kinderliederen bij vijf wereldgodsdiensten
Instelling /Compoprint, Ermelo
Secundaire auteur Maurits Fondse ; Erik Idema ; Ulla Berger
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, cop. 2011
Overige gegevens 72 p - ill., muz - 21 cm - audio-cd
ISBN 9789057883422
PPN 33811033X
Rubriekscode 788.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Religieuze kinderliedjes ; Godsdiensten
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes