The gruffalo
DVD

The gruffalo (cop. 2010)/ voices Helena Bonham Carter ... [et al.], dir. by Jakob Schuh & Max Lang

Een kleine muis komt in het bos allerlei dieren tegen die hem willen opeten. Hij maakt hen bang met een verhaal over een eng monster. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Britse CGI-animatiefilm uit 2009 van de regisseurs Jakob Schuh en Max Lang, gebaseerd op het populaire prentenboek* van Julia Donaldson met tekeningen van Axel Scheffler. Een kleine muis wordt door achtereenvolgens een vos, een uil en een slang uitgenodigd om te komen eten omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. Maar de muis weigert telkens beleefd door te antwoorden dat hij vandaag bij de Gruffalo eet. Vervolgens legt hij uit hoe dat niet-bestaande beest er uitziet (slagtanden, vlijmscherpe klauwen, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels, enz.), waarna de dieren afdruipen. Maar dan loopt hij de Gruffalo echt tegen het lijf! Ook die wil hem opeten. Emily Ashby (commonsense.org) geeft 4 sterren: 'Masterfully animated to reflect the book's original drawings and set to beautifully crafted music, this enchanting adaptation is a great opportunity for parents to hit the couch with their kids and take in a truly wonderful story.' Zowel Engels als Nederlands gesproken. De film ontving o.a. een Oscar- en een Bafta-nominatie voor beste korte animatiefilm. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8713045224264

Titel The gruffalo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jakob Schuh ; Max Lang ; Helena Bonham Carter ; Julia Donaldson
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, cop. 2010
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 27 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Nederlands en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het boek van Julia Donaldson - Omslagtitel: De gruffalo. - Nederlandse versie met de stemmen van Ralf Mackenbach - Videoversie van de tv-film: Groot-Brittannië : Magic Light Pictures (etc.), 2009
ISBN 8713045224264
PPN 331340801
Thematrefwoord Angsten ; Monsters
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Angsten ; Monsters