Powerverhalen voor kids
Boek

Powerverhalen voor kids (2010)/ Irene Heim, met tek. van Gitte Vancoillie ; [coördinator Jef Goedemé ; foto's Irene Heim ; eindred. Marianne Miltenburg]

Therapeutische verhalen voor kinderen die met problemen kampen; met aanwijzingen voor het gebruik voor ouders en opvoeders en adviezen voor aanvullende activiteiten.

Recensie

Alle kinderen lopen wel eens tegen problemen en hindernissen aan: sommigen groot als een berg, anderen wat heuvelachtiger. Het is vaak niet gemakkelijk voor volwassenen om kinderen erbij te helpen en tot de kern van het probleem te komen. Hier wil dit boek op een speelse, toepasselijke en leuke manier helpen om toegang tot de binnenwereld van het kind te verkrijgen. De auteur (kindertherapeute) heeft met dat doel powerverhalen (met thema's als 'schaamte', 'jaloezie' en 'pesten') en imaginatieverhalen geschreven, die beide de eigen hulpbronnen van het kind vrijgeven. Sommige verhalen kan het kind zelf lezen en andere verdienen de voorkeur van het voorlezen. Diverse ondersteunende activiteiten completeren deze vriendelijke en positieve, breed inzetbare uitgave met een creatieve kijk voor de omgang tussen kinderen en volwassenen (ouders, leerkrachten en hulpverleners). Groot formaat, aansprekende lay-out en met foto's en tekeningen in kleur.

Specificaties

Nederlands | 9789059325937

Titel Powerverhalen voor kids
Auteur Irene Heim
Secundaire auteur Gitte Vancoillie ; Jef Goedeme ; Marianne Miltenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2010
Overige gegevens 217 p - ill - 28 cm
ISBN 9789059325937
PPN 327071532
Rubriekscode 607.25
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vertellen; Kinderpsychotherapie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Kinder-psychotherapie