Autisme
Boek

Autisme 'De wereld moet het weten' : schrijnende levensverhalen (cop. 2011)/ samengest. door: Sijtje Kooi, Roelie Struijk

Verhalen van vrouwen die zorg dragen voor een echtgenoot of familielid met autisme, afgewisseld met korte informatie over autismespectrumstoornissen.

Aanwezigheid

Recensie

Autismeproblemen worden nog steeds onderschat en geven veel eenzaam verdriet. In dit boek vertellen vrouwen het verhaal over hun leven met een autistische partner of (schoon)vader met als overeenkomst dat zij zich voortdurend moeten aanpassen. Vanuit hun grote betrokkenheid zetten zij zich volledig voor de ander in waarbij er doorgaans geen erkenning is voor hun toewijding. Hun zorg wordt veelal beantwoord met irritatie en soms komt er pas na jarenlang tobben vanuit de gezondheidszorg de diagnose autisme. Uit de verhalen komt de ongelijkwaardigheid van de relatie naar voren en ook het grote verdriet om het gebrek aan inlevingsvermogen en wederkerigheid. Veel van de vrouwen hebben vanuit de kerk wel een vangnet, maar ze missen ook meeleven en begrip van de buitenwereld. De verhalen worden afgewisseld met informatie over autisme en het uitgebreide spectrum aan autismestoornissen. Door de herkenbaarheid is dit een ondersteunend boek voor iedereen die samenleeft met iemand die autistisch is. Ook geschikt voor ouders die autisme vermoeden bij hun kind.

Specificaties

Nederlands | 9789057871610

Titel Autisme : 'De wereld moet het weten' : schrijnende levensverhalen
Secundaire auteur Sijtje Kooi ; Roelie Struijk
Type materiaal Boek
Uitgave Sliedrecht : Merweboek, cop. 2011
Overige gegevens 192 p - ill - 21 cm
ISBN 9789057871610
PPN 339240644
Rubriekscode 606.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autisme
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Autisme