Tip de Muis is jarig
Boek

Tip de Muis is jarig (cop. 2009)/ [tekst: Anna Casalis, ill.: Marco Campanella ; vert. uit het Italiaans: Anja De Lombaert]

Tip de Muis heeft zijn ouders suf gezeurd om een fiets voor zijn vijfde verjaardag. Zal hij dat droomcadeau ook echt krijgen? Prentenboek met paginagrote illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Over enkele dagen wordt Tip de Muis vijf jaar. Hij heeft zijn ouders suf gezeurd om een fiets en is erg onzeker of deze droom zal uitkomen. Zijn vader en moeder doen vaag en tot zijn grote schrik is de begeerde fiets plots uit de etalage verdwenen. Ongecompliceerd verhaaltje in ruim formaat prentenboek. De vaak paginagrote, helder gekleurde, gezellige illustraties zijn gezien het verhaaltje wel acceptabel, ware het niet dat de muizenfamilie niet echt muizig is, maar meer lijkt op een kruising tussen een hamster en een konijn. De blokken tekst staan afwisselend links en rechts tegen een witte achtergrond in een groot lettertype met schreef. De wat ouwelijke tekst heeft zinnen als: 'Tip maakt geen geheim van zijn wensen...' en 'Hij is nu eerst zijn feest aan het voorbereiden.' Het boek is mooi verzorgd met feestelijke schutbladen en stevig glad papier. Op het gewatteerde omslag staat de serietitel 'Tip de Muis'* in blauwe glitterletters. Al voorlezend de tekst een beetje opleuken is aan te bevelen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490111038

Titel Tip de Muis is jarig
Auteur Anna Casalis
Secundaire auteur Marco Campanella ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Mortsel : Trifora, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 27 cm
Annotatie Oorspr. Italiaanse uitg.: Milano : Dami International, cop. 2008
ISBN 9789490111038
PPN 320637824
Thematrefwoord Verjaardagen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verjaardagen

Relaties/Serie

Tip de Muis
Boek

Tip de Muis (2003-...)

vol. [11]
Uitgeleend
Anna Casalis