Het grote boek over grote schepen
Boek

Het grote boek over grote schepen (cop. 2012)/ [red.: Jane Chisholm, vert. uit het Engels: Uitgeverij Baeckens Books]

Als je de vier uitvouwpagina's opent, zie je grote schepen als een vliegdekschip, supertanker en een containerschip. Hardkartonnen uitgave met kleurentekeningen van allerlei schepen. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er bestaan tal van soorten grote schepen. In het verleden waren dat onder meer het piratenschip van Zwartbaard, reuzenschepen met zeilen of schepraderen en het gigantische oceaanschip de Queen Mary. Bij de grote, moderne vaartuigen zijn dat cruiseschepen, containerschepen, baggerschepen, ijsbrekers, supertankers en vliegdekschepen. Met pijltjes wordt verwezen naar specifieke kenmerken van deze schepen. Via stevige uitvouwpagina's komen ze in dit boek ten volle tot hun recht. Door te werken met voor- en achterliggende schepen, wordt de ruimte efficiënt benut. Daarnaast zijn er ook kleurrijke afbeeldingen van wat kleinere schepen die voor heel specifieke doeleinden worden gebruikt. De korte bijschriften geven telkens duidelijke uitleg over de lengte, de aard en het gebruik van het schip. Voor de doelgroep is de tekst soms wat aan de moeilijke kant. Verder is het een aangenaam kijkboek, met attractieve tekeningen waarop heel wat te ontdekken valt. De stevige, gekartonneerde pagina's kunnen tegen een stootje. Hoe verschillend schepen zijn, kunnen kinderen vanaf ca. 5 jaar hier ontdekken.

Specificaties

Nederlands | 9781409545088

Titel Het grote boek over grote schepen
Secundaire auteur Jane Chisholm
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, cop. 2012
Overige gegevens [14] p - ill - 30 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met 4 gigantische vouwpagina's - Vert. van: The Usborne big book of big ships. - London : Usborne, cop. 2011
ISBN 9781409545088
PPN 339428457
Rubriekscode 658.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schepen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Schepen