Waar rook is...
Boek

Waar rook is... (cop. 2012)/ Elizabeth George, [vert. uit het Engels: Marcella Houweling]

Nadat een man in het huis van zijn geliefde is vermoord, heeft de politie er een stevige kluif aan om enige orde te scheppen in het netwerk van relaties waarin de dader schuilgaat.

Recensie

Een vermaard cricketspeler wordt dood aangetroffen in een afgebrand landhuis; het ontraadselen van de misdaad door inspecteur Thomas Lynley blijkt in een complex patroon van relaties te liggen. De chronologische opbouw wordt onderbroken door de monoloog van een der figuren, die de achtergronden van de intrige verheldert. Geen gewelddadige actie, de goed opgebouwde spanning wordt veroorzaakt door de diepgravende psychologische karakterontwikkelingen. Het veelomvattende patroon van verwrongen verhoudingen, afwijzingen en frustraties laat met zeer verzorgd taalgebruik en levensechte dialogen zien waartoe mensen in staat zijn. De crickettermen worden toegelicht. Uitstekende vertaling. Pocket met zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789046114087

Titel Waar rook is...
Auteur Elizabeth George
Secundaire auteur Marcella Houweling
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2012
Overige gegevens 536 p - 18 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een Inspector Lynley-mysterie - Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Bruna, 1994 - Vert. van: Playing for the ashes. - London [etc.] : Bantam Press, 1994
ISBN 9789046114087
PPN 334499828
Genre detectiveroman - psychologische roman
Taal Nederlands