Vilttechnieken
Boek

Vilttechnieken naaldvilten, natvilten, viltapplicaties en meer (cop. 2012)/ Ellen Kharade, [red.: Cheryl Brown ; fotogr.: Kim Sayer ... et al. ; vert. uit het Engels: Marjolein Meinderts]

Handleiding voor het zelf maken van vilt, met werkbeschrijvingen en patronen voor kledingstukken, decoraties en gebruiksvoorwerpen van vilt.

Recensie

Vilt (synthetisch of wol) kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken. Vilt heeft een aantal voordelen boven 'gewone' stof. Het is gemakkelijk en veelzijdig te verwerken, het rafelt niet en het laat zich goed vormen. Het boek start met de basistechnieken voor naald- en natvilten. Vervolgens komt een aantal werkstukken aan bod, variërend in grootte, moeilijkheidsgraad, techniek en afwerking. Technieken en patronen zijn zeer duidelijk beschreven in stappenplannen en voorzien van kleurenfoto's waarop goed te zien is hoe te werken. De werkstukken variëren van vrij gemakkelijk te maken kerstversiering van bestaand vilt tot moeilijke werkstukken als een kerstsok of tas die vanaf het basismateriaal zelf gemaakt zijn. Benodigdheden zijn per werkstuk opgenomen in een kader. Tips geven extra handigheidjes en/of informatie. Achterin staan de mallen/patronen die met patroonpapier over te nemen zijn. Een aantal moet 200% vergroot worden. Dit boek is zeer geschikt voor beginnende vilters, maar ook gevorderden zullen de patronen met de vele variaties waarderen.

Specificaties

Nederlands | 9789089981721

Titel Vilttechnieken : naaldvilten, natvilten, viltapplicaties en meer
Auteur Ellen Kharade
Secundaire auteur Cheryl Brown ; Kim Sayer ; Marjolein Meinderts
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, cop. 2012
Overige gegevens 127 p - ill - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Quick & clever felting. - Cincinnati, O [etc.] : David & Charles, 2008
ISBN 9789089981721
PPN 339798696
Rubriekscode 626.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vilt; Handwerken
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Vilt