Wandelgids Spaanse St. Jacobsroute
Boek

Wandelgids Spaanse St. Jacobsroute (2012)/ Dietrich Höllhuber, [vert. uit het Duits: Marijke Sarneel ... et al. ; red.: Bureau Werkwoord ; eindred.: Geetrt Renting ; cartogr.: DuMont Reisekartografie]

Recensie

Praktische wandelgids van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela vanaf de Pyreneeën. Van oudsher zijn er twee aanlooproutes vanuit Frankrijk die in het Spaanse Puenta la Reina samenkomen: een noordelijke van St-Jean-Pied-de-Port aan de Franse voet van het gebergte en een oostelijke via Col de Somport. In deze gids worden de hoofdroute van Puenta la Reina naar Santiago plus de twee aanlooproutes beschreven in totaal 40 dagmarsen, in lengte variërend van 16 tot 38 km. De grote verschillen in de etappeafstanden hebben alles te maken met praktische zaken als overnachtingsmogelijkheden en voorzieningen onderweg. Per etappe veel praktische informatie over het verloop van de tocht, de bezienswaardigheden, horeca en logies. Naast fullcolour kaartmateriaal ook een handig overzichtje met de hoogteverschillen die per dag bedwongen dienen te worden. Met korte inleiding over de rijke historie van het pad, algemene aanbevelingen en een bijzonder nuttige paklijst met de gouden tip: wat kan ik allemaal weglaten uit de rugzak. Veel kleurenfoto's. Prima gidsje voor onderweg. Prettige verhouding tussen informatie en gewicht; je moet het immers zo'n 750 km meedragen.

Specificaties

Nederlands | 9789018034238

Titel Wandelgids Spaanse St. Jacobsroute
Uniforme titel Spaanse St. Jacobsroute
Auteur Dietrich Höllhuber
Instelling /Bureau Werkwoord
Secundaire auteur Marijke Sarneel
Type materiaal Boek
Editie 5e dr;
Uitgave Den Haag : ANWB, 2012
Overige gegevens 216 p - ill - 20 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2001 - Met reg. - Vert. van: Wandern auf dem Spanischen Jakobsweg. - Ostfildern : DuMont Reiseverlag, 2010. - Oorspr. uitg.: Köln : DuMont, 2000. - (DuMont aktiv)
ISBN 9789018034238
PPN 334535417
Rubriekscode Spanje 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Noord-Spanje
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Spanje (Noord-Spanje), Wandeltochten

Relaties/Serie

Wandelgidsen
Boek

Wandelgidsen (2002-...)

vol.
Uitgeleend