Tetkees zoekt een baby
Boek

Tetkees zoekt een baby (cop. 2012)/ tekst van Burny Bos, met ill. van Hans de Beer

Een kleine olifant is jarig en wil het allerliefst een babybroertje of -zusje als cadeau. Als zijn moeder zegt dat dat niet kan, vraagt hij het aan de andere dieren. Vierkant prentenboek met sfeervolle, humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De kleine olifant Tetkees is jarig. Hij wil graag een babybroertje of -zusje hebben als cadeau, maar hij krijgt rolschaatsen. Hij is er niet echt blij mee en gaat daarom op zijn nieuwe rolschaatsen op zoek naar babybroertjes of -zusjes. Hij probeert bij andere dieren, zoals een kikker, een das en een pauw, of zij misschien zijn wens kunnen vervullen, maar dat blijkt onmogelijk. De verhaallijn is eenvoudig, met een herhalend karakter, wat vooral jonge kinderen zullen waarderen. Het taalgebruik is goed aangepast aan de beoogde leeftijdscategorie. De illustraties - van de bekende illustrator van de Kleine IJsbeer - zijn veelzeggende, gedetailleerde, zachtgekleurde waterverftekeningen. Op de platen is veel te zien en ze zijn humoristisch getekend. Ook het eind van het boek is oorspronkelijk. Er is een originele oplossing gezocht voor het 'broertje-zusje' probleem. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en opvallend glimmende, gelamineerde bladzijden. In dezelfde uitvoering verschenen ook 'Waarom huil je, kleine uil?', 'De mooiste vis van de zee helpt een ander' en 'Een gevaarlijke tocht'*. Door de uitvoering richt deze uitgave zich meer op peuters, hoewel het prentenboek vrij veel tekst heeft en vooral geschikt is voor kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051162288

Titel Tetkees zoekt een baby
Auteur Burny Bos
Secundaire auteur Hans de Beer
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2012
Overige gegevens [24] p - ill - 20×20 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: Den Haag : De Vier Windstreken, 1989. - (Een Vier Windstreken prentenboek). - Oorspr. gelijktijdig in het Duits verschenen o.d.t.: Olli, der kleine Elefant. - Mönchaltorf : Nord-Süd, 1989
ISBN 9789051162288
PPN 33952278X
Thematrefwoord Verjaardagen ; Wensdromen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands