De nacht van het grote dansgala
Boek

De nacht van het grote dansgala (cop. 2011)/ Aurora Marsotto, ill. Donata Pizzato ; [graph.: Clara Battello ; vert. uit het Italiaans: Siska Lernout ; red.: Elfi Gysemans ... et al. ; red. oorspr. Italiaanse versie: Elàstico]

Viola (ca. 12) droomt ervan om danseres worden. Ze woont op een bekende maar strenge dansacademie. Samen met haar vrienden oefent ze voor het grote dansgala, waar ook allerlei beroemde dansers aan meedoen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Viola, Julio en hun vrienden wonen intern op een bekende balletschool. Iedere dag krijgen ze balletles, zang of muziek, naast de andere vakken als wiskunde. Viola is gek op ballet, maar haar moeder totaal niet. Bij Julio is het net omgekeerd: Julio wil graag voetballen en een gewoon leventje, maar zijn ouders zijn allebei beroemde dansers. Dan beginnen de voorbereidingen voor de allergrootste voorstelling van de school. Zullen de eerstejaars schitteren op het toneel of gooit Julio roet in het eten? De auteur is zelf professioneel balletdanseres, en haar passie voor ballet, muziek en decor vertaalt zich in dit derde deel van de serie 'De dansschool'*. Gedetailleerd en enthousiast beschrijft ze zowel de leuke als de minder leuke kanten van het schoolleven. Ze geeft veel informatie over de sfeer, de lessen en het internationale karakter van de school. De opmaak maakt het erg aantrekkelijk: stukken tekst worden afgewisseld met striptekeningen, waarin het verhaal gewoon doorloopt. Achterin eindigt het met dagboekfragmenten, tekeningen van passen en kostuums. Voor zowel jongens als meisjes, vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054617396

Titel De nacht van het grote dansgala
Auteur Aurora Marsotto
Secundaire auteur Donata Pizzato ; Clara Battello ; Siska Lernout ; Elfi Gysemans
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2011
Overige gegevens 138 p., [8] p. pl - ill., portr - 22 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Bakermat - Vert. van: La notte del gran galà. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2008. - (Scuola di danza)
ISBN 9789054617396
PPN 339804068
Genre schoolverhaal - sport
Thematrefwoord Ballet ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De dansschool
Boek

De dansschool (2011-...)

vol. 3
Uitgeleend
Aurora Marsotto