Diep, diep, diep als de zee
Boek

Diep, diep, diep als de zee bijbelse kinderliedjes (cop. 2011)/ ill. Hilde Vervloet, [tekstselectie door Renske Huisman]

Teksten van twaalf min of meer bekende Bijbelliedjes, waaronder 'Dank u voor deze nieuwe morgen' en 'Mijn god is zo groot'. Met sfeervolle, paginagrote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar, met een christelijke achtergrond.

Aanwezigheid

Recensie

In dit bijna vierkante prentenboek met vele kleurrijke illustraties staan twaalf min of meer bekende Bijbelse kinderliedjes. Vooral de sfeervolle schilderingen over twee bladzijden, die de teksten van de liedjes ondersteunen, springen eruit. In een vrij realistische stijl zijn vooral spelende kinderen afgebeeld. Zo zien we bijvoorbeeld kinderen tegen de achtergrond van felgroen gras op de wip zitten of binnen kettingen met 'parels' maken. Bekende liedjes zijn onder andere 'Dank u voor deze nieuwe morgen' en 'Ik ga slapen, ik ben moe'. De woordkeuze is heel eenvoudig en afgestemd op de doelgroep. Er is jammer genoeg geen cd toegevoegd of een muzieknotatie, wel zijn de liedjes te beluisteren op de website www.bijbelsekinderliedjes.nl. Achterin is een bronvermelding opgenomen. De liedjes zijn geschikt voor kinderen van de onderbouw van de basisschool. Op christelijke scholen, maar ook op de zondagsschool zullen de kinderen (en volwassenen) genieten van de illustraties en het zingen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033831478

Titel Diep, diep, diep als de zee : bijbelse kinderliedjes
Auteur Hilde Vervloet
Secundaire auteur Renske Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, cop. 2011
Overige gegevens [27] p - ill - 21×22 cm
Annotatie Licentie uitg. van: Hoevelaken : Kwintessens
ISBN 9789033831478
PPN 33615769X
Rubriekscode 788.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Religieuze kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes