Carnage
DVD

Carnage ([2012])/ [starring] Jodie Foster ... [et al.], dir. by Roman Polanski

Als twee schooljongens slaande ruzie krijgen, komen de beide ouderparen bij elkaar om de kwestie bij te leggen, maar hun ontmoeting ontaardt in chaos.

Recensie

Een zwarte komedie uit 2011 van Roman Polanski (The ghostwriter; The pianist), gebaseerd op het toneelstuk van de Franse schrijfster Yasmina Reza. Dit toneelstuk is in 2009 in Nederland opgevoerd onder de titel 'God van de slachting'. In de hoofdrollen zien we Jodie Foster, Kate Winslet, John C. Reilly en Christoph Waltz. Twee jongens van een jaar of elf hebben ruzie gekregen, waarbij de een de ander met een stok heeft geslagen. Hun ouders komen bij elkaar in het appartement van het 'slachtoffer' om de zaak uit te praten, maar langzamerhand loopt het gesprek uit de hand. André Waardenburg (NRC 7-12-'11) concludeert: '(...) Dat beschaving een dun laagje is, mag dan een belegen boodschap zijn, Carnage dist hem redelijk amusant op.' Kevin Toma (Volkskrant 8-12-'11): '(...) De meesterregisseur smeedt een spannende harmonie tussen de acteurs, camerawerk en montage, en tilt daarmee het toneelstuk moeiteloos naar een hoger niveau. (...) een vileine film die niet alleen een ontluisterende kijkoperatie uitvoert op de mores van vier zogenaamd nette mensen, maar ook nog eens ontzettend komisch is (...)'.

Specificaties

Engels

Titel Carnage
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Roman Polanski ; Jodie Foster ; Yasmina Reza
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2012] - [Brussel] : Twin Pics
Overige gegevens 1 dvd-video (79 min.) - kleur, geluid
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het toneelstuk 'Le dieu du carnage' van Yasmina Reza - Videoversie van de film: Frankrijk [etc.], 2011
PPN 340010630
Genre psychologische roman
Taal Engels