Penny's Shadow
DVD

Penny's Shadow (cop. 2011)/ regie Steven de Jong, [met] Liza Sips ... [et al.] ; prod. Klaas de Jong, Steven de Jong

Lisa (17) heeft een speciale gave met paarden. Op vakantie ontmoet ze Kai (18) wiens moeder is overleden bij een ongeluk met haar paard Shadow. Sindsdien is Shadow onhandelbaar en Lisa wil hen graag helpen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Nederlandse jeugdfilm van regisseur Steven de Jong (De Kameleon; De scheepsjongens van Bontekoe) over de 'paardenmeisjes' Lisa (17 jaar) (Liza Stips) en haar zusje Tess. Samen met hun moeder (Tanja Jess) en de eigenwijze pony van Tess gaan ze op vakantie naar Ameland. Op de kampeerboerderij ontmoeten ze de eigenaar en zijn zoon Kai (18) (Levi van Kempen) met hun getraumatiseerde zwarte hengst Shadow. Kai's moeder is overleden als gevolg van een ongeluk waarbij Shadow betrokken was, en sindsdien is de hengst onhandelbaar. Lisa heeft speciale gaven met paarden en wil het dier graag helpen. Stiekem gaat ze met hem aan de slag. Annet de Jong (9-6-'11): 'Zo heeft Steven de Jong in Penny's Shadow alle ingrediënten voor een spannende tienerfilm. Mooie beelden van het Waddeneiland, het draven op het strand en fraaie zonsondergangen. En de plot is zeker spannend voor de doelgroep.' De film won de publieksprijs voor Beste Nederlandse kinderfilm op het Cinekid festival. Voor kinderen vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Penny's Shadow
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Liza Sips ; Steven de Jong
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, cop. 2011
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 99 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : Independent Films, 2011 - Bevat ook o.a.: Deleted scene ; Bloopers ; Videoclips
PPN 340145315
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden
Taal Nederlands