Vivienne Westwood
DVD

Vivienne Westwood ([2012])/ ed. & pres. by Melvyn Bragg, prod. & dir. by Gillian Greenwood

Documentaire over de controversiële Engelse modeontwerpster Lady Vivienne Westwood (1941- ) die de eerste twintig jaar van haar carrière belicht.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 09/11/2024
    Kijken en Luisteren - 1e verd. - DVD's informatief 907.2 VIVI

Recensie

Britse documentaire uit 1990 over de bekende Britse modeontwerpster Vivienne Westwood (1941). Westwood wordt neergezet als schepper van de punkrock subcultuur, inspiratiebron voor de modewereld en bovenal als vrijgevochten vrouw binnen knellende Britse conventies. In de interviews met onder andere Westwood zelf, voormalige liefdes- en werkpartner Malcolm McLaren en een conservator van het V&A Museum komen haar ideeën over seks, monarchie, klassen, kunst en historische kostuums op educatieve wijze aan bod. Interactieve modeshows, theatraal acterende modellen in romantische ontwerpen tonen de inspiratie en collecties. De documentaire representeert de tijdsgeest van 1970 tot 1990, en is in tegenstelling tot Westwoods romantische droomwereld, niet tijdloos. De Nederlandse ondertiteling bevat een aantal fouten. Het gebruik van één camerapunt en de docerende houding van Westwood maken deze film tot een historische terugblik voor de in mode geïnteresseerden.

Specificaties

Engels

Titel Vivienne Westwood
Uniforme titel Film and fashion
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gillian Greenwood ; Melvyn Bragg
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Homescreen, [2012]
Overige gegevens 1 dvd-video (51 min.) - kleur, geluid
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Oorspr. Duitse uitg.: Halle : Aarthaus Musik, 2008 - Videoversie van het televisieprogramma: Groot-Brittanië : LWT, cop. 1990. - (South Bank Show)
PPN 339530278
Rubriekscode 907.2
Taal Engels
Onderwerp algemeen Westwood, Vivienne
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Westwood