Als feest en verdriet elkaar kruisen
Boek

Als feest en verdriet elkaar kruisen (cop. 2012)/ Marinus van den Berg, [redactionele medew.: Janke Greving ; ill. Roel Ottow]

Handreiking over de omgang met familie- of kalenderfeesten na een diepgaand persoonlijk verlies, bijvoorbeeld door een echtscheiding of overlijden.

Recensie

Verdriet, na een scheiding of het overlijden van een dierbare, en feestelijkheden lijken moeilijk met elkaar te rijmen. De bekende auteur, spreker en geestelijk verzorger, laat zien dat de mens na ingrijpend verlies zich opnieuw kan en mag leren verhouden tot feesten en feestelijkheden, ongeacht of deze nu liggen in de persoonlijke familiesfeer of om de bekende feesten in de maand december. De bezinning gaat allereerst over de beleving van verlies en feest, doel en persoonlijke kant van feestelijkheden, en feest in klein bestek. Apart wordt stilgestaan bij de uitvaart als een manier om iemands geleefde leven te vieren. Tenslotte gaat het over religieuze feestdagen, de waarde van gedachtenisbijeenkomsten en de decembermaand. Door het hele boek heen is passende poëzie geplaatst, geschreven door de auteur. Ook dit maakt de thema's op een nog weer iets andere manier bijzonder toegankelijk. Een boek over rouw en feest met een diepzinnige inhoud én van een zeer zuivere toonzetting. Bijzonder transparant door de eenvoudige taal. Van grote klasse en waarde.

Specificaties

Nederlands | 9789025961046

Titel Als feest en verdriet elkaar kruisen
Auteur Marinus van den Berg
Secundaire auteur Janke Greving
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Ten Have, cop. 2012
Overige gegevens 128 p - ill - 22 cm
ISBN 9789025961046
PPN 327695951
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rouwproces
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Rouwproces