Een rasechte prins!
Boek

Een rasechte prins! (2011)/ Prunella Bat, [ill. by Donata Pizzato ... et al. ; graph. by Clara Battello ; vert. uit het Italiaans door: Eva Goethijn]

Als Vicky een afspraak met haar vriend Norman heeft, ontdekt ze in het Uiltjeshuis een hond. Het vrolijke dier verstoort al snel de rust op Princess College. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Op Princess College wordt de rust verstoord door een vrolijke hond, een echte vuilnisbak, die al gauw onafscheidelijk is van de chique poedel van de zus van de directrice. Dit leidt tot allerlei verwikkelingen voor Vicky en haar vriendinnen, De Fantastische Vier. Na 'Een kroon voor Vicky'* is dit het tweede deel uit de reeks 'Prinsessen School', waar meisjes goede manieren worden bijgebracht. De verhaalfiguren zijn typetjes; alle stereotype ingrediënten van kostschoolverhalen zijn aanwezig, zoals een onmogelijk strenge directrice, de jongensschool vlak in de buurt en een groepje 'goede' en 'slechte' meisjes. Hoewel het boek toegankelijk oogt met tekst in een tamelijk grote letter, veel ruimte voor paginaversiering en gekleurde, clichématige, animatie-achtige illustraties, vergt het lezen ervan concentratie. Het tempo van de gebeurtenissen ligt hoog en de grappig bedoelde beschrijvingen in (te) lange zinnen zijn geforceerd en lopen vaak stroef. Van de schrijfster van de serie 'Milla en Sugar'. De uitgave met roze-paars serie-uiterlijk is te moeilijk voor kinderen vanaf 7 jaar, zoals de uitgever aangeeft. Voor weinig eisende lezers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059327740

Titel Een rasechte prins!
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Donata Pizzato ; Clara Battello ; Eva Goethijn
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2011 - Alkmaar : Kluitman [distr.]
Overige gegevens 128 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Che razza di principe! - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2009
ISBN 9789059327740
PPN 33779944X
Genre schoolverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Kostschoolleven ; Sprookjesprinsessen ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Prinsessen School
Boek

Prinsessen School (2011-...)

vol. 2
Uitgeleend
Prunella Bat