Kleine Roos en al haar kleurige vriendjes
Boek

Kleine Roos en al haar kleurige vriendjes (cop. 2011)/ Carin Wirsén [tekst], en Stina Wirsén [ill. ; vert. uit het Zweeds: Annemie Bosmans]

Kleine Roos verzamelt bloemen en andere kindjes doen ook allemaal spannende dingen. Oblong prentenboek met karikaturale kleurenillustraties en tekst op rijm om te tellen van één tot tien. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Telboek van één tot tien in oblong formaat. Op de rechterpagina's zijn de te tellen mensachtige (soms boosaardige) wezentjes te zien: zwarte pentekeningen met per spread een andere, heldere steunkleur waarin ook de pagina ernaast geheel is uitgevoerd. Daarop staat steeds een begeleidend, vierregelig, omarmend rijm. Een enkele keer valt een moeilijk woord (tamboerijn, de klos zijn), wellicht omwille van het vertaalde rijm. Op de eerste, uit de toon vallende, dubbele pagina kan niets geteld worden. De laatste dubbele pagina biedt een kijk/zoekplaat. De enigszins karikaturale stijl van de hier niet bekende Zweedse illustratrice - ook de auteur is hier onbekend - is anders dan wij gewend zijn. Het witte omslag met blauwe band en talloze kleine, kleurige wezentjes maakt nieuwsgierig. Apart (in de zin van geen doorsnee) telboek, waarmee ook de kleuren geleerd kunnen worden. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002244346

Titel Kleine Roos en al haar kleurige vriendjes
Auteur Carin Wirsén ; Stina Wirsén
Secundaire auteur Annemie Bosmans ; Stina Wirsén
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2011
Overige gegevens [26] p - ill - 20×27 cm
Annotatie Vert. van: En liten skär och manga små brokiga. - Cop. 2006
ISBN 9789002244346
PPN 339801697
Thematrefwoord Tellen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands