Omdat ik niet wou kussen...
Boek

Omdat ik niet wou kussen... 'hoe mijn leven in drie seconden op z'n kop gezet werd' (cop. 2012)/ Hatice Ava, Guy Didelez

Hatice (14, ik-figuur) is door een jongen neergestoken. Ze herstelt van haar verwondingen, maar heeft grote moeite om weer deel uit te gaan maken van het gewone, dagelijkse leven. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hatice Ava (14, ik-figuur) wordt, terwijl ze een boodschap doet voor haar moeder, door een onbekende jongen met een mes in haar hals gestoken. Ze raakt levensgevaarlijk gewond. Ze geneest van haar verwondingen, maar heeft grote moeite om weer deel uit te gaan maken van het gewone, dagelijkse leven. De grote meerwaarde van dit verhaal is, dat het gebaseerd is op een werkelijke gebeurtenis. Het is bijzonder om van binnenuit mee te kunnen leven met een meisje dat slachtoffer geworden is van zinloos geweld. Niet alleen de zoektocht naar de dader, en wat daar allemaal bij komt kijken, is interessant. Nog indrukwekkender is het inkijkje in het innerlijk van Hatice. Haar angst om weer alleen de straat op te gaan, haar onzekerheid over de littekens, de gedachte aan zelfmoord waar ze mee rondloopt, haar gevoel niet begrepen te worden. De auteur is er, samen met Hatice, in geslaagd om deze gevoelens te laten binnenkomen bij de lezer. Verschenen onder het Young Adult-label 'Edge - lezen tot op het randje'. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022326848

Titel Omdat ik niet wou kussen... : 'hoe mijn leven in drie seconden op z'n kop gezet werd'
Auteur Hatice Ava
Secundaire auteur Guy Didelez
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Edge, cop. 2012
Overige gegevens 253 p - 22 cm
ISBN 9789022326848
PPN 340219459
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Geweld ; Angsten
Taal Nederlands