De wonderbaarlijke goocheltruc
Boek

De wonderbaarlijke goocheltruc (cop. 2012)/ Tracey Corderoy [tekst], Tim Warnes [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Muis Tommie houdt veel van zijn zusje. Maar hij wil ook wel eens alleen zijn. Als hij probeert haar weg te goochelen, lijkt zijn wens tot zijn schrik uit te komen. Prentenboek met vrolijk gekleurde, humoristische illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Muisje Lizzie doet alles wat haar grote broer doet. Omdat hij daar een beetje genoeg van krijgt, probeert hij haar weg te toveren. Maar als dat lijkt te lukken, schrikt hij. Groot, vrolijk prentenboek waarin het probleem van de grote broer met zijn kleine, lieve, maar lastige zus op een leuke manier wordt vormgegeven. Op de grote, kleurige prenten zijn als het ware kleine blokjes en regels tekst gestrooid. De muizen zijn omringd door voorwerpen die voor mensen klein zijn, maar voor muizen groot, zoals legostenen, een garenklosje of een potlood. Andere dingen zijn weer op muizenniveau. Dit zorgt voor vitale, interessante tekeningen. De grote verrassing van broer Tommies (vermeende?) goochelkunsten staat op de laatste bladzijden tegen een achtergrond van knalgele feestelijke glitter. Het grappige, herkenbare gegeven is extra speels, doordat het probleem door middel van twee muisjes wordt verteld. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048305292

Titel De wonderbaarlijke goocheltruc
Auteur Tracey Corderoy ; Tim Warnes
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Tim Warnes
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Monty and Milli : the totally amazing magic trick. - London : Little Tiger Press, 2012
ISBN 9789048305292
PPN 338308113
Thematrefwoord Goochelaars ; Zussen
Taal Nederlands