Knuffelbeer
Boek

Knuffelbeer (cop. 2012)/ Claire Freedman [tekst], Gavin Scott [ill. ; red.: Textcase ; vert. uit het Engels voor Textcase: Anne-Marieke Buijs]

Knuffelbeer knuffelt alle dieren die een knuffel nodig hebben: Panda die is gevallen, Pinguïn die alleen is en Leeuw die nooit geknuffeld wordt omdat iedereen bang voor hem is. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Knuffelbeer knuffelt alle dieren die een knuffel nodig hebben: Panda die gevallen is, Pinguïn die alleen is en Leeuw die nog nooit een knuffel heeft gehad omdat iedereen bang voor hem is. Hoe je eruit ziet, maakt niet uit, Knuffelbeer is er voor iedereen. Hij laat zien hoe het moet: je strekt je armen uit en doet ze om je vriendjes heen. Als je dat doet, zul je zien wat het geheim van knuffelen is. De oorspronkelijk Engelse tekst* is op rijm geschreven. Dat komt de originaliteit van de woordkeus in de vertaling niet ten goede, ook al zal het rijm kinderen wellicht juist aanspreken. De tekeningen van de illustrator die meerdere prentenboeken illustreerde en voor Hallmark Cards werkt, zijn vol bonte, vrij zoete kleuren. De meeste illustraties vullen hele of dubbele pagina's, soms vertellen kleine tekeningetjes naast de tekst een stukje van het verhaal. Door eenvoudige veranderingen in ogen, wenkbrauwen en mond, veranderen de dieren van droevig in gelukkig. En overal zweven hartjes rond. Dit prentenboek laat zien dat iedereen warmte en aandacht nodig heeft, en dat wie geeft, ook terugkrijgt. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048305261

Titel Knuffelbeer
Auteur Claire Freedman
Secundaire auteur Anne-Marieke Buijs ; Gavin Scott
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens [24] p - ill - 27×27 cm
Annotatie Vert. van: Cuddle bear. - London : Little Tiger Press, 2012
ISBN 9789048305261
PPN 338308083
Thematrefwoord Knuffelen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands