Eend is de baas!
Boek

Eend is de baas! (cop. 2012)/ Alison Ritchie [tekst], Hannah George [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Gans vraagt Eend om tijdens haar vakantie op de vijver te passen. Eend wil zijn taak zó goed doen, dat de dieren opeens niets meer mogen. Ze vertrekken naar de bloemenweide. Prentenboek met paginagrote, vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als Gans op vakantie gaat, vraagt ze Eend om op de vijver te passen. Eend neemt de taak erg serieus en voelt zich, vanaf dat moment, de baas van de vijver. Hij zal er wel eens goed voor zorgen. Hij zet borden neer voor de vijverbewoners: niet racen (libellen), niet vissen (ijsvogel), niet springen (kikkers)... Er mag helemaal niets meer! De vijverbewoners vertrekken naar de bloemenwei, weg van die bazige Eend. Dan timmert Eend nog één keer borden: borden vol spijt en vol uitnodigingen om weer terug te komen naar de vijver waar weer 'alles mag'. Als Gans terugkomt van vakantie en alle dieren samen ziet spelen, duiken, vissen en racen, is ze erg trots op Eend. In dit grote prentenboek steelt Eend meteen je hart: zijn onbeholpenheid, zijn verantwoordelijkheidsgevoel, zijn verdriet en zijn talent om spijt te betuigen. Samen met en van de andere vijverbewoners leert hij hoe moeilijk het is om het juiste te doen als 'je ergens de baas van bent'. Een les die herkenbaar is voor jonge kinderen die hun weg (nog) zoeken in de grote, sociale wereld. De tekst is in verschillende lettertypes en -groottes gedrukt in de veelal paginagrote aquareltekeningen in vrolijke kleuren. Mooie uitgave waar, na veelvuldig bekijken, de wijze lessen en het plezier nog steeds vanaf spatten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048305278

Titel Eend is de baas!
Auteur Alison Ritchie
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Hannah George
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Duck says don't! - London : Little Tiger Press, 2012
ISBN 9789048305278
PPN 338308091
Thematrefwoord Verantwoordelijkheid
Taal Nederlands