Met alle geweld [Makkelijk lezen]
Boek

Met alle geweld [Makkelijk lezen] (2012)/ Marian Hoefnagel, [red.: Eenvoudig Communiceren ; ill.: Roelof van der schans]

Yung wordt op zijn nieuwe school in Amsterdam veel gepest. Hij wordt verliefd op Marije, maar door een misverstand gaat Yung zelf geweld gebruiken. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Yung zit in 3 vmbo. Op zijn nieuwe school in Amsterdam wordt hij het slachtoffer van pesterijen. Thuis kan de hij zijn verhaal nauwelijks kwijt vanwege traditionele Chinese normen en waarden. Bij Marije vindt hij echter een luisterend oor. Een misverstand tussen de twee geliefden eindigt met de gebroken neus van het meisje. Yung wordt hierna door de politie in een praatgroep geplaatst als zijnde slachtoffer én dader. Hij leert er om te gaan met agressie. Zesde deel in de 'Reality reeks', een reeks die is bedoeld voor jongeren met taalproblemen in het praktijkonderwijs, lwoo en vmbo, over onderwerpen waarmee de doelgroep te maken kan krijgen. De indeling in korte hoofdstukken, het grote lettertype en de ruime bladspiegel, de tegenwoordige tijdsvorm en het eenvoudige, hedendaagse taalgebruik verhogen de leesbaarheid (vignet Makkelijk Lezen). Paginagrote zwart-witillustraties ondersteunen het geheel; er is gebruikgemaakt van een groot belichtingscontrast. Achter in het boek een lijst van de meest gangbare emoticons en sms-taal. Voor jongens en meisjes vanaf ca. 13 jaar. Tevens bruikbaar als groepsgesprekstof.

Specificaties

Nederlands | 9789086960194

Titel Met alle geweld [Makkelijk lezen]
Auteur Marian Hoefnagel
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Roelof van der Schans
Type materiaal Boek
Editie 3e, herz. dr;
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, 2012
Overige gegevens 116 p - ill - 21 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: In één klap alleen - 1e dr. ill. Heerko Tieleman: 2007
ISBN 9789086960194
PPN 304510343
Thematrefwoord Verliefdheid ; Geweld ; Pesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Reality reeks
Boek

Reality reeks (2004-...)

vol. dl. 6
Uitgeleend