Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Otter
Boek

Otter (2011)/ tekst Meredith Costain, ill. Gary Hanna ... [et al. ; vert. uit het Engels: Big Balloon, Charlotte den Hartogh]

Een jong zeeotter groeit uit tot een volwassen dier met een eigen jong. Informatief prentenboek met paginagrote, levensechte computerillustraties. Vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief prentenboek in groot formaat uit de serie 'Mijn leven in het wild'* met kwalitatief goede informatie over het dierenrijk. Dit deel is een aantrekkelijk geïllustreerde vertelling rondom de levensloop van een kleine zeeotter in het wild. Van het eerste begin als pup, die leert zwemmen en duiken, tot volwassen dier dat zelfstandig zijn voedsel moet zoeken. Het verhaal wordt verteld vanuit het jonge dier (ik-figuur) in de tegenwoordige tijd. Paginagrote, vertederende foto-achtige computerillustraties in kleur, waarin de tekst is opgenomen, focussen op eigenschappen, gedrag, bijzondere kenmerken en leefomgeving. Met details uit het dagelijks leven, van de liefdevolle bescherming van de moeder tot de gevaren van de Stille Oceaan. Vetgedrukte zinnen achter in het boek geven achtergrondinformatie (Wist je dat?). Feiten, weetjes en een miniquiz stimuleren tot verder denken (Ontmoet de familie van de materachtigen). Uitermate geschikt om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar; voor beginnende lezers leuk om de duidelijke tekst zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047802532

Titel Otter
Auteur Meredith Costain
Instelling /Big Balloon, Heemstede
Secundaire auteur Gary Hanna ; Charlotte den Hartogh
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Heemstede : Big Balloon, 2011
Overige gegevens [32] p - ill - 25×28 cm
Annotatie Vert. van: Otter. - Crows Nest, N.S.W. : Weldon Owen, cop. 2011. - (My life in the wild)
ISBN 9789047802532
PPN 340000066
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeeotters
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Otters

Relaties/Serie

Mijn leven in het wild
Boek

Mijn leven in het wild (2011-...)

vol. 3
Uitgeleend