De glinsterveer
Boek

De glinsterveer (cop. 2011)/ geschreven door Heidemarie Brosche, met ill. van Andrea Hebrock ; [vert. uit het Duits door Ineke Ris]

Als een vogel zijn mooiste glinsterveer verliest, dwarrelt deze door het bos. Alle dieren die de veer tegenkomen, vinden hem zo mooi dat ruzies en nare dingen weer goed komen. Prentenboek met kleurrijke verfillustraties en glittereffecten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Kleine vogel poetst zijn veertjes, totdat hij zijn allermooiste veertje verliest: een hele bijzondere glinsterveer. De veer dwarrelt door de lucht. Hij maakt een hele reis en komt onderweg allerlei dieren tegen. Een boze eekhoorn, een klein kikkertje en een verdrietig molletje. Juist door deze veer worden de dieren weer blij en vrolijk. Totdat het vogeltje zijn veertje terugvindt. Mag de zieke oma van molletje het veertje houden? De Duitse schrijfster vertelt een bijzonder verhaal dat leest als een fabel, met een positieve boodschap. In eenvoudige zinnetjes beschrijft ze hoe conflicten en boze buien opgelost worden door zoiets moois als een glinsterveer. Wanneer het vogeltje uiteindelijk afstand doet van zijn glinsterveer, volgt een verrassing. De paginagrote kleurenillustraties, geschilderd in vrij felle kleuren dekkende verf, geven de sfeer van het verhaal goed weer, zonder te veel details. De glinsterveer is daadwerkelijk voorzien van glitters en schitteringen in reliëf, zodat het bijna vierkante prentenboek een kijkfeest is voor jonge kinderen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059270091

Titel De glinsterveer
Auteur Heidemarie Brosche
Secundaire auteur Andrea Hebrock ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2011
Overige gegevens [26] p - ill - 25×26 cm
Annotatie Vert. van: Die Funkelfeder: Alles wird wieder gut! - Münster : Coppenrath, cop. 2008
ISBN 9789059270091
PPN 340356332
Thematrefwoord Repeteerverhalen
Taal Nederlands