Het geheim van Misty Bay
Boek

Het geheim van Misty Bay (2012)/ Giovanni Del Ponte, [vert. uit het Italiaans: Piuma Translations ; bew.: Ingrid Koops ; red.: Elfi Gysemans ... et al.]

De oom van Douglas was vroeger lid van de kinderbende De Onzichtbaren. Als vrienden van hem plotseling overlijden, blijkt dat tovenaar Angus Scrimm terug is. Douglas (12) richt een nieuwe kinderbende op en gaat de strijd met hem aan. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Douglas brengt zijn zomervakantie door bij zijn oom Ken in Misty Bay. Hij wordt gekweld door nachtmerries over een kinderbende, De Onzichtbaren, waar zijn oom zestig jaar geleden ook lid van was. Wanneer er enkele vrienden van oom Ken plotseling sterven, gaat Douglas samen met Chrystal en Peter op onderzoek uit. Al snel blijkt dat tovenaar Angus Scrimm, destijds verslagen door De Onzichtbaren, is teruggekomen om wraak te nemen. Maar waarom? En wat is er precies gebeurd? Welke rol speelt Douglas als 'poort' naar het verleden? Spannend, mysterieus verhaal. Het verhaal is niet zo complex, vandaar dat het voor jongere lezers geschikt is. Goed opgebouwd, prettig leesbaar, met korte getitelde hoofdstukken. Afwisseling in typografie tussen heden en verleden. Met voorafgaand aan het verhaal een goede, korte introductie van de personages. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345688

Titel Het geheim van Misty Bay
Auteur Giovanni Del Ponte
Secundaire auteur Ingrid Koops ; Elfi Gysemans
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Fantoom, 2012
Overige gegevens 244 p - 21 cm
Annotatie Vert. van: Il segreto di Misty Bay. - Milano : Istituto Geografico De Agostini, cop. 2009. - (Gli Invisibili)
ISBN 9789078345688
PPN 340283750
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Tovenaars ; Benden ; Paranormale verschijnselen
Taal Nederlands