Oude Opa Waterman
Boek

Oude Opa Waterman (cop. 2012)/ [verhaal, concept en ill.] Pieter Gaudesaboos, & [verhaal en tekst] Lorraine Francis ; [vert. uit het Engels Siska Goeminne]

De oude gieter Opa Waterman wil graag een baantje. Maar sommige dingen blijkt hij toch niet meer zo goed te kunnen als hij dacht. Prentenboek in de vorm van een koekje met bijzondere, gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Prentenboek met een hardkartonnen omslag in de vorm van een gekarteld biscuitje over Opa Waterman die op zoek gaat naar een baantje. Helaas blijkt hij niet zo geschikt meer als gids in een kasteel, of als schilder, buurtwacht of bakker. Maar de brandweer is erg blij met hem. Opa is namelijk een gieter op superdunne beentjes met laarzen aan. Dit verhaal is ook te volgen als je de andere delen over en van mannetje Koek niet kent. De biscuitjesvorm heeft geen relatie met dit verhaal. Het is een vrolijk, geestig en fantasievol verhaal met kleurrijke, speelse illustraties. De vlot geschreven teksten staan verspreid over de pagina, waarbij veel dialogen gebruikt worden. De teksten en de illustraties vertellen onafhankelijk van elkaar het verhaal en vullen elkaar ook aan. Een origineel, mooi uitgevoerd prentenboek met een dikke kartonnen omslag en mooi glanzende bladzijden. Door de leuke vormgeving van de personen en voorwerpen een boek om steeds weer te bekijken. Het vorige deel in de serie over Mannetje Koek en zijn vrienden, 'Martha'*, is genomineerd voor zowel de Boekenleeuw als de Boekenpauw 2012. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020989595

Titel Oude Opa Waterman
Auteur Pieter Gaudesaboos
Secundaire auteur Siska Goeminne ; Lorraine Francis
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2012
Overige gegevens [32] p - ill - 26 cm
ISBN 9789020989595
PPN 340566485
Thematrefwoord Ouderen
Taal Nederlands