Het lot van Adhara
Boek

Het lot van Adhara (2012)/ Licia Troisi, [ill.: Fernando Ambrosi ; vert. uit het Italiaans: Boscolo Translations ; red.: Catalina Steenkoop]

Adhara is haar geheugen kwijt. Leerling-drakenridder Amnal neemt haar onder zijn hoede. Als Adhara gezelschapsdame van de prinses wordt, breekt er aan het hof een dodelijke ziekte uit. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Leerling-drakenridder Amhal vindt een mysterieus meisje zonder geheugen. Hij noemt haar Adhara en neemt haar mee naar Laodamea, de nieuwe hoofdstad van de Verrezen Wereld. Adhara voelt zich aangetrokken tot Amhal die een duistere kant heeft. Ze zoekt aanwijzingen over haar verleden en wil weten wie of wat zij is. Juist doordat ze anders is, wordt Adhara gezelschapsdame van de prinses. Het leven aan het hof verandert door de zwarte vlekkenziekte. De centrale vraag is wie verantwoordelijk is voor deze epidemie en het wankele evenwicht van vrede komt in gevaar. Wat is de rol van Amhal hierin? Zijn persoonlijkheid verandert en Adhara wil de man van wie ze is gaan houden beschermen. Eerste deel van de 'Legenden van de Verrezen Wereld'. Veel bekenden uit eerdere boeken over deze wereld, zoals koningin Dubhe en San, kleinzoon van Nihal en Sennar, komen terug. Het boek is los van de eerdere series te lezen en achterin staat een lijst met personages. Door het alwetend vertelperspectief en de vele personages is het begin van het verhaal complex, maar goed te volgen door de vlotte schrijfstijl. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345602

Titel Het lot van Adhara
Auteur Licia Troisi
Secundaire auteur Fernando Ambrosi ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Fantoom, 2012
Overige gegevens 491 p - krt - 22 cm
Annotatie Vert. van: Il destino di Adhara. - Milano : Mondadori, cop. 2008. - (Leggende del Mondo Emerso)
ISBN 9789078345602
PPN 340403993
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Legenden van de Verrezen Wereld
Boek

Legenden van de Verrezen Wereld (2012-...)

vol. 1
Uitgeleend
Licia Troisi