Echt heel grote vragen over geloof
Boek

Echt heel grote vragen over geloof (cop. 2012)/ Julian Baggini, ill. Nishant Choksi ; [vert. uit het Engels: Wybrand Scheffer]

Allerlei vragen rondom God, godsdienst en de geloofsinhoud van verschillende religies komen aan bod. Met eenvoudige illustraties in felle kleuren. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Recensie

In dit mooi uitgegeven boek met gekleurde illustraties in cartoonstijl worden kinderen uitgedaagd na te denken over de vragen rondom God, godsdienst en de geloofsinhoud van verschillende religies. De auteur is filosoof en atheïst. De vrijblijvende wijze waarop hij thema's uit de godsdienstfilosofie aan kinderen voorlegt, weerspiegelt zijn achtergrond. De manier waarop hij gecompliceerde vraagstukken behandelt, is zeer geslaagd. De auteur schrijft niet voor, wat kinderen al dan niet moeten geloven, maar tegelijk is duidelijk dat hij de essentie van het geloof niet persoonlijk kent. Daardoor blijven zijn teksten toch een beetje oefeningen in droogzwemmen. Niettemin biedt dit boek zeer geschikt studiemateriaal voor het onderwijs om kinderen aan het denken te zetten over de grote vragen van het leven en over de vraag naar God, waarbij alle opties worden opengehouden. Ook om zelf te lezen is het boek geschikt, maar de vragen die de auteur aan de lezer stelt, nodigen uit tot gesprek, waardoor het in groepsverband beter tot zijn recht zal komen. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025750930

Titel Echt heel grote vragen over geloof
Auteur Julian Baggini
Secundaire auteur Nishant Choksi ; Wybrand Scheffer
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, cop. 2012
Overige gegevens 63 p - ill - 27 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Really really big questions about faith. - London : Kingfisher, cop. 2011
ISBN 9789025750930
PPN 338608907
Rubriekscode 204
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geloof
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Geloof