Droombrieven
Boek

Droombrieven (2012)/ Els Hoebrechts, met tek. van Helen van Vliet

De moeder van Jasmijn is plotseling vertrokken. Haar vriend Paco helpt Jasmijn door deze moeilijke periode heen. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Jasmijn weet zich geen raad met de pas ontstane gezinssituatie. Moeder is spoorslags vertrokken naar vrienden. Vader probeert zo goed mogelijk het gezin draaiende te houden. Gelukkig is er vriend Paco die Jasmijn - door droombrieven te schrijven - helpt met haar verdriet. Dan blijkt de ware aard van moeders vertrek: ze heeft haar oudste dochter als adoptiekind afgestaan aan een Oostenrijkse familie. Jasmijn ziet beslist niet uit naar haar onbekende halfzus. Het einde, waarbij allerlei familieverhoudingen worden blootgelegd, doet ietwat gekunsteld aan. Boekje uit de serie 'Zoeklicht'* voor minder snelle lezers die inhoudelijk een verhaal met zwaardere thematiek, maar een lager leesniveau krijgen voorgeschoteld, AVI-M6. Naast het vermelde thema 'vriendschap' zijn ook gezin en adoptie belangrijke onderwerpen. De problemen worden door de summiere omvang van het boek snel afgewikkeld. De acht paginagrote zwart-witte aquarellen zijn een leuke aanvulling en beelden vooral emotiemomenten uit. Een vlot leesbaar verhaal over gevoelens. Voor minder snelle lezers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048710478

Titel Droombrieven
Auteur Els Hoebrechts
Secundaire auteur Helen van Vliet
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2012
Overige gegevens 58 p - tek - 22 cm
ISBN 9789048710478
PPN 338465383
Thematrefwoord Vriendschap ; Gezin
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Zoeklicht
Boek

Zoeklicht (1983-...)

Serie leesboekjes voor kinderen van 10-14 jaar van leestechnisch eenvoudig niveau. Bruikbaar voor moeilijk lezenden en geestelijk gehandicapten.

vol. Vriendschap
Uitgeleend