Een akelig avontuur
Boek

Een akelig avontuur (2012)/ Els Rooijers, met tek. van Saskia Halfmouw

Ivo gaat op zomerkamp in de Ardennen. Tijdens een dropping raakt zijn groep twee jongens kwijt. Ivo besluit alleen naar hen op zoek te gaan. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-M5. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ivo gaat naar een zomerkamp in de Ardennen. Diezelfde avond is er een dropping. Danny zegt de weg terug te weten, maar de groep verdwaalt. Door Ivo's aantekeningen weet hij waar ze zijn, maar ze raken Danny en Mario kwijt en het wordt donker. Ivo gaat alleen op zoek naar Danny en Mario, die echt in de problemen zitten. Boekje uit de serie 'Zoeklicht'* voor minder snelle lezers die inhoudelijk een verhaal met zwaardere thematiek, maar met een lager leesniveau krijgen voorgeschoteld, AVI-M5. Eenvoudig, maar spannend verhaal in korte zinnen over een jongen die, omdat hij als laatste bij de groep komt, buitengesloten wordt en ook nog eens best onzeker is, ook al heeft hij zich als enige goed voorbereid. Geïllustreerd met acht paginagrote, eenvoudige maar leuke zwart-wittekeningen die de sfeer goed ondersteunen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048710492

Titel Een akelig avontuur
Auteur Els Rooijers
Secundaire auteur Saskia Halfmouw
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2012
Overige gegevens 58 p - tek - 22 cm
ISBN 9789048710492
PPN 338465405
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Verdwalen ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Zoeklicht
Boek

Zoeklicht (1983-...)

Serie leesboekjes voor kinderen van 10-14 jaar van leestechnisch eenvoudig niveau. Bruikbaar voor moeilijk lezenden en geestelijk gehandicapten.

vol. Avontuur
Uitgeleend