Waddenzee werelderfgoed
Boek

Waddenzee werelderfgoed (cop. 2012)/ Peter Burbridge ... [et al.], onder red. van Jan Abrahamse ; [vert. Duits-Nederlands: Karin Koppe]

De geschiedenis, kenmerken, invloed van de mens en bescherming van het Waddenzeegebied, dat sinds 2009 de status van werelderfgoed heeft.

Aanwezigheid

Recensie

De Duits-Nederlandse Waddenzee is in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het boek geeft in vier hoofdstukken een beeld van het waddengebied en waarom deze status terecht verleend is. In de eerste drie hoofdstukken krijgt de lezer uitgebreid informatie over wat het erfgoed inhoudt, de samenwerking tussen Nederland, Duitsland en Denemarken en de ontwikkeling van bescherming van het waddengebied, het unieke landschap en de natuurprocessen, het planten- en vooral het diverse dierenleven. Het laatste hoofdstuk laat vanaf de vroege geschiedenis tot aan het heden de invloed van de mens en haar activiteiten zien. De tekst staat in twee kolommen per pagina en wordt begeleid door (o.a. paginagrote) kleurenfoto's, kaarten en grafieken met bijschrift. Door het gehele boek heen zijn interessante interviews met wetenschappers in grijze kaders toegevoegd. Een indrukwekkend naslagwerk dat goed informeert en nog wel dikker had mogen zijn. Een bewustmaker voor zowel de professional als de toerist. Geschreven en samengesteld door verschillende auteurs. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789053454237

Titel Waddenzee werelderfgoed
Secundaire auteur Peter Burbridge ; Jan Abrahamse ; Karin Koppe
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Matrijs, cop. 2012
Overige gegevens 256 p - ill - 29 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie - Met lit. opg., reg
ISBN 9789053454237
PPN 340474610
Rubriekscode 570.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Werelderfgoed
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Waddenzee

Relaties/Serie

Cultuurhistorische reeks werelderfgoed in Nederland
Boek

Cultuurhistorische reeks werelderfgoed in Nederland (2003-...)

vol. 4
Uitgeleend