De terugkeer van de banneling
Boek

De terugkeer van de banneling (2012)/ Raymond E. Feist, [vert. uit het Engels: Richard Heufkens]

Nadat Kaspar aan het eind van de wereld is achtergelaten, tracht hij zowel de wereld te redden als weer veilig thuis te komen.

Recensie

In 'De terugkeer van de banneling', het vervolg op 'Koning der vossen'*, gaat het verhaal over Midkemia verder nadat Kaspar, de schurk uit de vorige delen, is achtergelaten aan het andere eind van de wereld. Op zijn tocht terug leert hij een van het volk te zijn en vecht hij nu om de wereld te redden. Opvallend is de omschakeling; de wreedaard wordt nu de goede. Het boek is moeilijk zelfstandig te lezen; je kunt het verhaal wel volgen, maar mist verwijzingen en achtergronden. De schrijfstijl is vlot, leest prettig weg in een afwisseling van directe en indirecte rede, korte en lange zinnen en een regelmatige witregel. Daardoor is het geheel ook goed te lezen voor een minder geoefende fantasylezer. En al wordt er veel teruggegrepen en verder uitgewerkt, het is toch knap om te zien hoe een schrijver na zo veel delen nog steeds met interessante verhalen kan komen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022562093

Titel De terugkeer van de banneling
Auteur Raymond E. Feist
Secundaire auteur Richard Heufkens
Type materiaal Boek
Editie 6e dr;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2012
Overige gegevens 288 p - 23 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2004 - Vert. van: Exile's return. - London : Voyager, 2004. - (Conclave of shadows ; b. 3)
ISBN 9789022562093
PPN 338608494
Genre science-fiction
Taal Nederlands