Prinses aan de bal
Boek

Prinses aan de bal (2012)/ Prunella Bat, [ill. by Donata Pizzato ... et al. ; graph. by Clara Battello ; vert. uit het Italiaans door: Eva Goethijn]

Het is bijna tijd voor het jaarlijkse bal op Princess College. Maar Nell wil op die dag naar een belangrijke rugbywedstrijd van de Killer Kitties. Vicky en haar vriendinnen bedenken een list. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Vicky (ca. 12) komt uit een adellijke familie, maar in plaats van een typisch prinsesje is ze een echte kwajongen. Haar tante schrijft haar in bij de prinsessen(kost)school Princess College, om manieren te leren. Daar raakt Vicky gelukkig bevriend met een aantal heel verschillende meisjes en als blijkt dat een van hen, Nell, die verslingerd is aan rugby, niet naar een belangrijke wedstrijd kan gaan. omdat het samenvalt met het jaarlijkse schoolbal, wordt een list bedacht. Derde deel in de serie 'Prinsessen School'*. In dit vlot geschreven kostschoolverhaal wisselen wensvervullende gebeurtenissen elkaar in hoog tempo af. Door e-mailberichtjes van Vicky tussen de hoofdstukken in te zetten, krijgt de lezer informatie over de vrienden en familie buiten de school. De vier meisjes worden als vroegrijpe, verstandige, spontane tieners neergezet, terwijl de bijfiguren haast karikaturaal worden beschreven. Gevarieerd, maar soms haast volwassen aandoend taalgebruik, dat niet past bij de doelgroep. Het grote lettertype dat gebruikt is en de karikaturale tekeningen die de sfeer versterken echter wel. Elke bladzijde wordt boven en onder versierd met een gekleurde strook met hartjes. Van de schrijfster van de serie 'Milla en Sugar'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059328228

Titel Prinses aan de bal
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Donata Pizzato ; Clara Battello ; Eva Goethijn
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2012 - Alkmaar : Kluitman [distr.]
Overige gegevens 128 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Principessa in campo. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2010
ISBN 9789059328228
PPN 340565039
Genre schoolverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Kostschoolleven ; Sprookjesprinsessen ; Vriendschap ; Rugby
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Prinsessen School
Boek

Prinsessen School (2011-...)

vol. 3
Uitgeleend
Prunella Bat