Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Pythons
Boek

Pythons (cop. 2012)/ tekst: Pascale Hédelin, foto's: agentschappen Bios en Jacana ; eindred.: Valérie Tracqui ; [vert. uit het Frans: Wim Sanders]

Kijkje in het leven van de pythons, grote tropische slangen, op de Afrikaanse savanne. Met overzicht van bedreigingen en soortgenoten. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Dit deel uit de natuurserie 'Poot voor poot'* neemt een kijkje in de wereld van de pythons op de Afrikaanse savanne. Deze grote tropische slangen zijn vervaarlijke jagers. Toch kunnen ze ook heel lang zonder voedsel. De vrouwtjespythons zorgen goed voor hun eieren. Door de informatie in verhaalvorm te geven wordt een levendig en sfeervol beeld geschetst van hun eet-, leef- en paargedrag, het zich verplaatsen over de grond, het jagen op een prooi en het opeten van een gazelle, de geboorte en het opgroeien van hun jongen. Tot slot wordt aandacht besteed aan bedreigingen door de mens en een overzicht gegeven van soortgenoten. Het verhaal is opgedeeld in twaalf thema's van een dubbele pagina met een wisselend gekleurde achtergrond. Prachtige kleurenfoto's van panorama's, kenmerkende houdingen en rake details, voorzien van uitleg in een ander lettertype. De informatieve, soms wat poëtische tekst, meestal geplaatst in een kolom aan de linkerzijde van een hoofstuk, is duidelijk, maar vraagt wel enige leeservaring. Er is geen inhoudsopgave, maar wel een register. Deze oorspronkelijk Franstalige uitgave is geschikt voor onder meer werkstukken en spreekbeurten. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054839569

Titel Pythons
Auteur Pascale Hédelin
Secundaire auteur Valerie Tracqui ; Wim Sanders
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2012
Overige gegevens 29 p - ill - 25 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Le python. - Toulouse : Milan, cop. 2004. - (Patte à patte)
ISBN 9789054839569
PPN 32693619X
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pythons
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Slangen

Relaties/Serie

Poot voor poot
Boek

Poot voor poot (2004-...)

vol.
Uitgeleend