Reis door de tijd. 2
Boek

Reis door de tijd. 2 (cop. 2007)/ Geronimo Stilton, Geronimo Stilton ; [vert. uit het Italiaans Loes Randazzo ; red.: Vio Letter ; red. Italiaanse uitg. Isabella Salmoirago ... et al. ; ill. Danilo Barozzi ; inkleuring Christian Aliprandi]

De muis Geronimo Stilton (ik-figuur) reist in een tijdmachine naar het oude Rome, de Maya's en het paleis van Versailles in 1683. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De muis Geronimo Stilton (ik-figuur) is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Professor Volt vertelt Geronimo dat hij een nieuwe tijdmachine heeft gemaakt en dat er niets meer mis kan gaan. Maar of de route klopt...? Geronimo reist eerst naar het oude Rome, vervolgens naar de Maya's om te eindigen in Versailles anno 1683, de tijd van de Zonnekoning. Dubbeldik reisdagboek* als speciale uitgave binnen een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Achter in het boek staan weetjes, spelletjes, etc. over het oude Rome, de Maya's en de tijd van de Zonnekoning. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085920434

Titel Reis door de tijd. 2
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Loes Randazzo ; Vio Letter ; Isabella Salmoirago ; Danilo Barozzi
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, cop. 2007 - Mechelen : Baeckens Books
Overige gegevens 317, [66] p - ill., krt., plgr - 20 cm
Annotatie Vert. van: Viaggio nel tempo 2. - Casale Monferrato : Edizioni Piemme, cop. 2006
ISBN 9789085920434
PPN 304918636
Genre historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Romeinse Oudheid ; Maya's ; Paleis van Versailles
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Stilton. Reis door de tijd
Boek

Stilton. Reis door de tijd (2006-...)

vol. 2
Uitgeleend
Geronimo Stilton
Stilton
Boek

Stilton (2002-...)

vol.
Uitgeleend
Geronimo Stilton