Dooie dino's
Boek

Dooie dino's ([2012])/ Martin Oliver, geïll. door Daniel Postgate ; [vert. uit het Engels: Gerard Kingma]

Grappige en bizarre weetjes over het leven in de steentijd. Keerdruk met informatie over dinosaurussen die al lang dood zijn, maar die we nog steeds leuk vinden. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 08/11/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Dieren DINOSAURUSSEN OLIV

Recensie

Omkeerboek met de eerder los verschenen uitgaven 'Dooie dino's' (2001) en 'Steengoed die steentijd' (2006) uit de populaire serie 'Waanzinnig om te weten'. In het eerste boek worden op humoristische wijze serieuze, bizarre, grappige en verbazende feiten verteld over onder meer de eerste ontdekking van fossielen van dinosauriërs, de tijdperken in de geologie, de indeling en kenmerken van families dinosauriërs en het leven van dinosauriërs. Op dezelfde wijze gebeurt dit in het tweede boek, maar dan over de steentijd. Zo komen aan bod uitgestorven dieren, tafelmanieren, spannende sporten, bijgeloof, archeologen en hoe ze te werk gaan, tips om te leven als een oermens, rare rituelen en grafheuvels. Naast de duidelijke teksten is er ook veel te zien op de vele erg leuke stripachtige zwart-wittekeningen. Vrij volle bladspiegel. Voor de teksten zijn steeds verschillende lettertypen gedrukt, hetgeen de bladspiegel verlevendigt. Beide uitgaven zijn voorzien van een uitgebreid register. Een aantrekkelijk vormgegeven uitgave met veel behapbare informatie over twee thema's die bij elkaar aansluiten. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020605488

Titel Dooie dino's
Uniforme titel Steengoed, die steentijd
Auteur Martin Oliver
Secundaire auteur Gerard Kingma ; Terry Deary
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2012]
Overige gegevens 156 p - ill - 21 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2001 - Met reg - Vert. van: Dead dinosaurs. - London : Scholastic, cop. 2000. - (The knowledge) - Keerdr. met: Steengoed, die steentijd / Terry Deary ; geïll. door Martin Brown ; [vert. uit het Engels: Inge Pieters]. - 153 p. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2006. - Vert. van: The savage stone age. - London : Scholastic Children's Books, cop. 1999. - (Horrible historis)
ISBN 9789020605488
PPN 338357777
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Prehistorie
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Waanzinnig om te weten
Boek

Waanzinnig om te weten (1998-...)

vol.
Uitgeleend