Het lieveheersbeestje
Boek

Het lieveheersbeestje (2012)/ Minke van Dam, tek.: Ina Hallemans ; [red. Marian van Gog ... et al. ; foto's Ingo Gotz ... et al.]

Lieveheersbeestjes hebben een lijf vol met stippen. Ze vliegen van plant naar plant op zoek naar bladluizen. Maar lieveheersbeestjes worden ook zelf opgegeten. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over het lieveheersbeestje uit de serie 'De kijkdoos', een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. In vogelvlucht komen aan de orde: de stippen van het lieveheersbeestje, hoe ze vliegen en klimmmen en wat ze eten, de ontwikkeling van eitje tot pop en de gevaren voor en het nut van deze insecten. Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurentekening over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en gespreksstof. Daarna is steeds op de linkerpagina een paginagrote kleurenfoto opgenomen, omringd door een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter, om voor te lezen aan kleuters. Op de rechterpagina bevinden zich actietekeningen en een moeilijkere tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt voor basisschoolkinderen om zelf te lezen. Beide teksten zijn gesteld in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Tegelijk verschenen delen over de tijger, de speelgoedwinkel en de auto*. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001789817

Titel Het lieveheersbeestje
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Ina Hallemans ; Ingo Gotz ; Marian van Gog
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Groningen [etc.] : Noordhoff, 2012
Overige gegevens 24 p - ill - 25 cm
ISBN 9789001789817
PPN 341023728
Rubriekscode 597.84
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lieveheersbeestjes
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Lieveheers-beestjes