Germinal
Boek

Germinal (cop. 2011)/ Émile Zola, [adaptation du texte: Pierre Désirat ; réd. du dossier pédagogique: Marie-Françoise Gliemann ; éd.: Christine Delormeau ; ill.: Catherine Beaumont]

Beschrijving van de wantoestanden in de Franse kolenmijnen in de tweede helft van de negentiende eeuw. Met cd en opdrachten.Etienne gaat werken in de mijnen bij het dorpje Montsou. Hij schrikt van de misère waarin de arbeiders leven. Hij vertelt hen over socialisme en revolutie. Met cd en opdrachten. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De twintiger Etienne Lantier gaat werken als mijnwerker in het dorpje Montsou. Hij schrikt van de misère waarin de arbeiders leven. Al snel ontpopt hij zich tot hun leider en vertelt hen over socialisme en revolutie. Etienne organiseert een grote staking die ernstige gevolgen zal hebben. Dit educatieve boekje uit de reeks 'Lire en Français Facile'* is een zeer vereenvoudigde versie van het oorspronkelijke 'Germinal', een Franstalige naturalistische klassieker uit de tweede helft van de 19e eeuw. Het taalgebruik is toegankelijk. In de voetnoten worden moeilijke woorden in het Frans uitgelegd. Zwart-wittekeningen verduidelijken het verhaal. Bij ieder hoofdstuk horen duidelijke lees- en luisteroefeningen. De grammatica- en schrijfoefeningen zijn soms wat lastig. Achter in het boek staat bondige informatie over de auteur, zijn werk en zijn tijd, gevolgd door vrij moeilijke opdrachten. De antwoorden van de oefeningen staan op de laatste bladzijde. De tekst is geschikt voor zelfstandig gebruik, de meeste opdrachten lenen zich beter voor klassikaal gebruik. Met audio-cd waarop het evrhaal rustug wordt voorgelezen. Geschikt voor middelbaar scholieren vanaf 5 havo/vwo en voor volwassenen. Niveau: B1. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Frans | 9782011557469

Titel Germinal
Auteur Émile Zola
Secundaire auteur Pierre Désirat ; Marie-Françoise Gliemann ; Christine Delormeau ; Catherine Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave Paris : Hachette, cop. 2011
Overige gegevens 94 p - ill - 20 cm - cd
Annotatie Oorspr. uitg.: 1885
ISBN 9782011557469
PPN 333969294
Genre sociale roman - historische roman
Thematrefwoord Mijnwerkers ; Stakingen
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire en français facile
Boek

Lire en français facile (2008-...)

vol.
Uitgeleend