Les danseurs de sable [Boek + CD]
Boek

Les danseurs de sable [Boek + CD] (2008)/ Gilles Massardier, [ill.: Vincent Dutrait ; réd. des définitions et des activités: Cécile Schwartz]

Alleen de stad Ygg steekt nog boven de zee van zand uit, die het hele noorden heeft bedolven. Daylï doet een ontdekking die zijn leven en dat van alle bewoners van de Ygg zal veranderen. Met cd en opdrachten. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Legenden schrijven dat het noorden ooit groen was, maar nu ligt het bedolven onder een zee van zand, Sorcies Désert. Alleen de stad Ygg bestaat nog. Daylï is een van de dansers van zand. Zij proberen de stad vrij te houden van zand. Maar Daylï twijfelt over het nut van zijn werk. Dan doet hij een ontdekking die zijn leven en dat van alle bewoners van de Ygg zal veranderen. Boekje uit de reeks 'Lire en Français Facile'*. Het verhaal wordt afgewisseld met dagboekfragmenten van Lucas. Moeilijke woorden worden onderaan de pagina's uitgelegd. Met eenvoudige kleurenillustraties. Achter in het boek staan voor elk hoofdstuk opdrachten: open vragen, invuloefeningen, puzzels of opdrachten bij luisteroefeningen. De antwoorden daarvan staan op de allerlaatste bladzijde. De luister-cd (ca. 27 min.) bevat de complete tekst van het verhaal, zeer kalm voorgelezen. Een educatief boekje dat zich richt op scholieren die Frans als vreemde taal op school leren. Tekst en oefenstof zijn geschikt voor vergevorderde scholieren. Niveau: B1. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Frans | 9782011555861

Titel Les danseurs de sable [Boek + CD]
Auteur Gilles Massardier
Secundaire auteur Vincent Dutrait ; Cécile Schwartz
Type materiaal Boek
Editie 1e éd;
Uitgave Paris : Hachette, 2008
Overige gegevens 47 p - ill - 20 cm - cd
ISBN 9782011555861
PPN 33369807X
Genre science-fiction
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire en français facile
Boek

Lire en français facile (2008-...)

vol. Niveau B 1. Fiction
Uitgeleend