Orthopedagogiek
Boek

Orthopedagogiek ontwikkelingen, theorieën en modellen (2012)/ A.J.J.M. Ruijssenaars, P.M. van den Bergh & J.M.L. van Drenth

Studieboek op hbo/wo-niveau.

Aanwezigheid

Recensie

Deze zesde volledig herziene uitgave is gebaseerd op de orthopedagogiek als handelingsgerichte deskundigheid van de professional. Volgens de in het boek gehanteerde definitie richt de orthopedagogiek zich op de beschrijving van de aard en de achtergronden van problemen bij het opvoeden met het oog op onderkenning, behandeling en preventie. De auteurs (twee orthopedagogen en een psycholoog) bieden de lezer-gebruiker een zeer breed overzicht van diverse ontwikkelingen, theorieën en modellen van de orthopedagogiek als wetenschappelijke discipline en als onderzoeks- en hulpverleningsinstrumentarium. Bijzonder interessant zijn de hoofdstukken over de geschiedenis van het vak en de diagnostische en interventiecyclus betreffende de orthopedagogische praktijk. De uitgave vormt een combinatie van een basisboek en vademecum voor studie en praktijk van het vak orthopedagogiek in Nederland en Vlaanderen. Bevat onder meer praktijkvoorbeelden, een literatuurlijst, zaak- en personenregister. Zowel de indeling als de opmaak spreken aan. Bestemd voor opleidingen (ortho)pedagogiek, psychologie en dergelijke en voor de beroepspraktijk van bijvoorbeeld speciaal onderwijs en gehandicaptenzorg.

Specificaties

Nederlands | 9789044128956

Titel Orthopedagogiek : ontwikkelingen, theorieën en modellen
Auteur A.J.J.M. Ruijssenaars ; P.M. van den Bergh ; J.M.L. van Drenth
Type materiaal Boek
Editie 6e volledig herz. uitg;
Uitgave Antwerpen : Garant, 2012
Overige gegevens 318 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Oorspr. titel: Hulpverlenen bij opvoeden. - Leuven ; Apeldoorn : Garant, 1995. - (KOP-serie ; nr. 11)
ISBN 9789044128956
PPN 340305126
Rubriekscode 460.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Orthopedagogiek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Orthopedagogiek

Relaties/Serie

KOP-serie
Boek

KOP-serie (1990-...)

vol. nr. 32
Uitgeleend