Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hands on
Boek

Hands on = Dutch design in the 21st century : Dutch design in de 21ste eeuw (cop. 2011)/ Jeroen Junte, foto's/photos Maarten Schets ; [vert./transl. Michael Meert]

Actueel overzicht van Dutch Design door o.a. interviews met ontwerpers en een overzicht van producten van de afgelopen tien jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit fraai uitgegeven boek geeft een actueel overzicht van Dutch Design, door ontwerpers aan het woord te laten over thema's zoals design en ambachtelijkheid, design en beeldende kunst en de innovatie in productietechnieken. Jeroen Junte schrijft in zijn inleiding dat het wel lijkt alsof halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw het Nederlands design er plotseling was, maar in feite past de wereldwijde reputatie van Nederlandse ontwerpers in een lange traditie, te beginnen bij Gerrit Rietveld. Om Dutch Design van de 21e eeuw in kaart te brengen, moet je dus bij jonge ontwerpers zijn. Bij de in Rotterdam werkende Christien Meindertsma bijvoorbeeld; zij ontwierp een boek waarin 49 soorten gras zijn verwerkt. Studio Makkink & Bey doet onderzoek naar de kantoormeubelen van de toekomst en Joris Laarman bedenkt meubels maar steekt veel tijd in het nadenken over wat de rol van een stoel in de toekomst kan zijn. De nieuwe generatie ontwerpers durft innovatief en alternatief tegelijkertijd te zijn. Behalve interviews geven vele kleurenfoto's een kijkje op de atelierpraktijken van de ontwerpers, en een overzicht van Dutch Designproducten van de afgelopen tien jaar. Tekst in Nederlands en Engels.

Specificaties

NederlandsEngels | 9789089102980

Titel Hands on = Dutch design in the 21st century : Dutch design in de 21ste eeuw
Uniforme titel Dutch design in de 21ste eeuw Dutch design in the 21st century
Auteur Jeroen Junte
Secundaire auteur Maarten Schets ; Michael Meert
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : W Books, cop. 2011
Overige gegevens 277 p - ill - 31 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Engels - Met index
ISBN 9789089102980
PPN 334011647
Rubriekscode 772.7
Taal NederlandsEngels
Onderwerp algemeen Industriële vormgeving; Nederland; 2001-2010
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Industriële vormgeving