Bino is blij
Boek

Bino is blij (cop. 2012)/ tekst: Marcel van Driel, tek.: Vera de Backker ; [red.: Marita Nijenhuis ; liedjes: Suze van Calsteren ... et al.]

Pinguïn Bino wil graag met zijn vriendjes spelen, maar niemand heeft tijd. Ze geven hem wel allemaal een cadeautje. Prentenboek met kleurentekeningen en informatie voor de begeleider. Om met kinderen vanaf ca. 3 t/m 6 jaar te praten over gevoelens.

Recensie

Pinguïn Bino is jarig, maar weet dat zelf niet. Als hij zijn vriendjes vraagt om met hem te spelen, hebben ze allemaal wat anders te doen. Ze geven hem wel een feestartikel mee. Bino is wat teleurgesteld, totdat hij wordt geconfronteerd met een grote verrassing. Dan is hij heel blij. In de vierdelige prentenboekreeks 'Bino en zijn gevoelens'* staat telkens een van de vier basisgevoelens blij, boos, bedroefd en bang centraal, met als doel jonge kinderen te leren hun gevoelens te uiten, te herkennen en te benoemen. Het verhaal is fantasievol en vriendelijk. Vrolijke en verdrietige momenten wisselen elkaar af in herkenbare scènes. De teksten in een blauwe letter zijn in dichtvorm geschreven en prettig leesbaar. Sfeervolle illustraties in warme kleuren beelden de gebeurtenissen expressief uit en nemen driekwart van de pagina in beslag. Op beide schutbladen zijn Bino en al zijn vriendjes op de rug van een grote walvis te zien. De inleiding over gevoelens en de praktische verwerkingsvormen achter in het boek met twee liedjes die worden uitgevoerd op een bijbehorende cd**, geven verdieping en spelsuggesties. Eerder verscheen de achtdelige serie 'Bino en zijn sociale gevoelens'***. Voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de onderbouw van het basisonderwijs. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057883491

Titel Bino is blij
Auteur Marcel van Driel
Secundaire auteur Vera de Backker ; Marita Nijenhuis ; Suze van Calsteren
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens 27 p - ill - 25 cm
ISBN 9789057883491
PPN 340289155
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vreugde
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Vreugde