Eerlijk zijn
Boek

Eerlijk zijn Iris en de gebroken vaas (cop. 2012)/ tekst: Celeste Snoek, tek.: Charlotte Dematons ; [foto's Daniëlle van Drongelen ; red. Marita Nijenhuis]

Iris gooit per ongeluk de lievelingsvaas van haar vader om. Als deze kapot valt, geeft ze haar kat de schuld. Kijk-, lees- en vertelboek over eerlijk zijn, met kleurenillustraties, vragen en gebruikershandleiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Ondanks dat Iris niet mag rennen in de huiskamer, doet ze het tóch en sneuvelt de lievelingsvaas van papa. Als mama navraag doet, geeft de kleuter de kat de schuld en moet deze voor straf naar buiten in de regen. Prentenboek over een herkenbaar thema: eerlijk zijn. De gedachten en gevoelens van de kleuter zijn verwoord in begrijpelijke taal. De gemoedelijke schrijfstijl maakt gebruik van de tegenwoordige tijdsvorm en dialogen die de betrokkenheid verhogen. Onder de tekst staan vragen als 'Wat is het verschil tussen 'niet helemaal eerlijk' en 'helemaal niet eerlijk'?'. De rechterpagina's bevatten een grote ingekaderde waterverf/pentekening over de betreffende situatie. De lichaamstaal en emoties zijn goed waarneembaar. De illustratie met Poeki de kat in de regen met op de achtergrond een wanhopige Iris achter glas, zal zijn uitwerking niet missen. Voor volwassenen is een 'gebruikswijzer' over het thema toegevoegd. Deel 51 in 'Kijk en beleef'*, een serie over sociaal-emotionele thema's. Vanaf ca. 4 jaar; tevens geschikt als groepsgespreksstof of voor thuis.

Specificaties

Nederlands | 9789057883538

Titel Eerlijk zijn : Iris en de gebroken vaas
Auteur Celeste Snoek
Secundaire auteur Charlotte Dematons ; Daniëlle van Drongelen ; Marita Nijenhuis
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789057883538
PPN 340479698
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eerlijkheid
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Eerlijkheid

Relaties/Serie

Kijk en beleef
Boek

Kijk en beleef (1999-...)

vol. 51
Uitgeleend