Ruzie maken
Boek

Ruzie maken Maud komt bij Julia logeren (cop. 2012)/ tekst: Jennine Staring, tek.: Trish Flannery ; [foto's Daniëlle van Drongelen ; red. Marita Nijenhuis]

Julia en Maud zijn goede vriendinnen. Maar als Maud het haar van Julia's pop wil afknippen, krijgen ze ruzie. Kijk-, lees- en vertelboek over het omgaan met ruzies, met kleurenillustraties, vragen en gebruikershandleiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Maud gaat bij haar nichtje Julia logeren. Dat is leuk, behalve als Julia's broertje Daan vervelend doet of als Julia denkt dat Maud het haar van de pop wil afknippen. Dan krijgen ze ruzie en is het niet gezellig meer. Hoe moeten ze de ruzie oplossen? In dit boek wordt middels een verhaal duidelijk gemaakt hoe je ruzie kunt oplossen. Onder de korte hoofdstukken met de belevenissen van Maud en Julia staan enige vragen, om over het verhaal door te praten met kinderen. Voorin staat een 'gebruikswijzer' voor ouders en andere opvoeders. Ook worden er drie fictietitels aangeraden over het onderwerp ruzie maken en worden drie werkvormen aangereikt, die op de basisschool gebruikt kunnen worden. Dit is deel 52 in de reeks 'Kijk en beleef'*, een serie kijk, lees- en vertelboeken waarin sociaal-emotionele thema's aan de orde komen, die passen bij de belevingswereld van jonge kinderen. Kleine zwart-witfoto's van de hoofdpersonen uit het verhaal en gezellige paginagrote kleurentekeningen maken dit leerzame boek aantrekkelijk. Voor scholen en buitenschoolse opvang, maar ook voor thuis. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057883545

Titel Ruzie maken : Maud komt bij Julia logeren
Auteur Jennine Staring
Secundaire auteur Trish Flannery ; Daniëlle van Drongelen ; Marita Nijenhuis
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789057883545
PPN 340479469
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruzies
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Ruzies

Relaties/Serie

Kijk en beleef
Boek

Kijk en beleef (1999-...)

vol. 52
Uitgeleend