Een taak uitvoeren
Boek

Een taak uitvoeren iedereen helpt een handje mee (cop. 2012)/ tekst: Jennine Staring, tek.: Mariëlla van de Beek ; [foto's Daniëlle van Drongelen ; red. Marita Nijenhuis]

De 4-jarige Lotte wil een spelletje doen, maar papa en mama zijn te moe. Lotte besluit hen een handje te helpen in huis. Kijk-, lees- en vertelboek over taken in huis, met kleurenillustraties, vragen en gebruikershandleiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Papa en mama zijn te moe om met de 4-jarige Lotte te spelen. Als de kinderen meehelpen krijgen de ouders wel tijd en worden ze minder moe. In overleg volgt een taakverdeling. Vierenvijftigste deeltje in de serie 'Kijk en beleef'* met een sociaal-emotioneel thema verwerkt in een verhaal. Op de linkerpagina steeds eenvoudige verhaalteksten in enkelvoudige zinnen met veel dialoog, waarin één gebeurtenis centraal staat. Onder de teksten staan in gele kaders kleine zwart-witfoto's van de hoofdpersonen uit het verhaal, om de herkenbaarheid van de eigen situatie te vergroten. Daarbij worden allerlei vragen gesteld die kinderen niet alleen uitdagen hun eigen gevoelens te verwoorden of gedachten te laten gaan, maar ook verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en zelfdiscipline stimuleren. De rechterpagina's zijn steeds gevuld met omkaderde kleurrijke bijpassende illustraties. Vooraf is een gebruiksaanwijzing te vinden, evenals mogelijke werkvormen als kringactiviteit of -spel en poppenkast om verder aan de slag te gaan met het thema. Ook worden enige boekentips gegeven. Stevige uitgave met herkenbare lay-out van de serie. Pedagogisch verantwoorde uitgave voor school en thuis. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057883569

Titel Een taak uitvoeren : iedereen helpt een handje mee
Auteur Jennine Staring
Secundaire auteur Daniëlle van Drongelen ; Marita Nijenhuis ; Mariëlla van de Beek
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789057883569
PPN 340478918
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verantwoordelijkheid
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Verantwoordelijk-heid

Relaties/Serie

Kijk en beleef
Boek

Kijk en beleef (1999-...)

vol. 54
Uitgeleend